14 aug 2017

Salmon Rilettes Cocktail

Voornamelijk op een warme zomerdag is dit gerechtje heerlijk fris om te eten. Je kunt het op een toastje doen of bijvoorbeeld als voorgerecht geserveerd in een cocktailglas. Ik ben een échte zalm fan, dus daarom wil ik dit recept graag met jullie delen.

 
Ingrediënten | 4 personen:


    • 100 gram verse zalm (zalmmoot)
    • 200 gram gerookte zalm
    • ½ ui
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel citroensap
    • 100 ml witte wijn
    • Verse dille
    • Zout & peper

    Bereidingswijze
    Zorg ervoor dat de zalm schoon is, dus zonder een velletje aan de onderkant en/of graatjes. Snijd de ui in kleine stukjes. Vervolgens verwarm je de ui en de witte wijn in een pannetje. Zodra het gaat koken kun je de verse zalm erbij doen, totdat de zalm bijna gaar is. Persoonlijk vind ik het lekker als de zalm van binnen nog een klein beetje rauw is.



    Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Als de verse zalm is afgekoeld, zeef dan de ui met zalm uit de witte wijn en bewaar het vocht voor later. Maak de verse zalm klein en meng nu de gerookte zalm en de verse zalm met de mayonaise. Voeg nog twee eetlepels witte wijn, één eetlepel citroensap en verse dille toe aan het mengsel. Maak het op smaak met peper en zout. Tenslotte roer je alles door elkaar totdat het een geheel is.



    Leg de zalmrilette op een bedje van sla of serveer het in een leuk glas. Klaar!



    Smakelijk eten.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten