16 aug 2017

Spanish Meat Paella

Ik ben dol op paella vanaf het moment dat ik naar Barcelona ging om twee vriendinnen op te zoeken, omdat ze daar een half jaar studeerden. Zij hadden een adresje waar ze overheerlijke paella hadden. Inderdaad, ik had nog nooit zo’n lekkere paella gegeten.

Toevallig dat ik het laatst weer een keer had gegeten op een Food Truck Festival en dat bracht me op het idee om het een keer zelf te maken.



Wat heb je nodig voor 4 personen?


  • 350 gram risottorijst of jasmijn rijst
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml kippen bouillon
  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram chorizoworst
  • 1 grote rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 3 grote vleestomaten
  • Peper & zout


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng het water aan de kook inclusief de rijst. Naarmate de rijst steeds droger wordt, voeg je de witte wijn toe. Maak de knoflooktenen en uien klein en snijd de paprika in lange plakken. Doe alle ingrediënten in de pan en bak het voor 3 minuten, totdat de uien doorzichtig worden.
Snijd de kipdijfilet en de chorizoworst in kleine plakjes en de vleestomaten in blokjes, ook dit moet in de pan gebakken worden. Maak het op smaak met peper en zout. Controleer ondertussen of de rijst niet meer hard maar ook niet te zacht is. Vet de ovenschaal in zodat het niet zal aanbakken. Doe het geheel in de ovenschaal en laat de rijst nog voor 10 minuten doorgaren in de oven.
Als de oven rinkelt, de rijstkorrels zacht zijn en er een licht krokant laagje op zit dan is de paella klaar. Aanvallen maar!
Buen Apetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten