Soms hoeft het niet al te gek of speciaal te zijn, dan zijn
traditionele gerechten al lekker genoeg. Dit vind ik ook zeker waar voor de
traditionele lasagne. Geen tierelantijn nodig!
- 8 gedroogde lasagnebladen
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 courgette
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml rode wijn
- 150 ml runderbouillon (van een blokje)
- 100 ml melk
- 1 bol mozzarella
- 1 portie bechamelsaus
- Parmezaans kaas
- Peper & zout
- Italiaanse kruiden
Bereiding:
Fruit de ui aan in de olijfolie. Voeg de knoflook en
courgette toe en laat het op laag vuur zacht worden. Vervolgens doe je de
tomatenpuree en het gehakt erbij en roer je dit goed door elkaar. Zodra het
gehakt gaar is, blus je het af met rode wijn en laat je het even verdampen.
Voeg dan de runderbouillon en de gezeefde tomaten toe en breng de saus verder
op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Tenslotte mag de melk erbij,
die ervoor zorgt dat het vlees nog zachter wordt. Maak de bechamelsaus met 500
ml melk en blijf roeren totdat het een glad maar dik mengsel wordt. Verwarm de
oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in en begin met een laag
bolognesesaus, dan lasagnebladen en dan de bechamelsaus. Herhaal dit zoveel je
wilt en eindig met een laag bechamelsaus. Verdeel de plakken mozzarella en de
Parmezaanse kaas over het geheel en bak het ongeveer 40 minuten in de oven.
Laat het zeker nog 10 minuten afkoelen, zodat je je mond
niet verbrand. Schenk een lekker glas rode wijn in en geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten