22 sep 2017

Traditional Lasagna

Soms hoeft het niet al te gek of speciaal te zijn, dan zijn traditionele gerechten al lekker genoeg. Dit vind ik ook zeker waar voor de traditionele lasagne. Geen tierelantijn nodig!

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 8 gedroogde lasagnebladen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 courgette
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon (van een blokje)
  • 100 ml melk
  • 1 bol mozzarella
  • 1 portie bechamelsaus
  • Parmezaans kaas
  • Peper & zout
  • Italiaanse kruiden


Bereiding:
Fruit de ui aan in de olijfolie. Voeg de knoflook en courgette toe en laat het op laag vuur zacht worden. Vervolgens doe je de tomatenpuree en het gehakt erbij en roer je dit goed door elkaar. Zodra het gehakt gaar is, blus je het af met rode wijn en laat je het even verdampen. Voeg dan de runderbouillon en de gezeefde tomaten toe en breng de saus verder op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Tenslotte mag de melk erbij, die ervoor zorgt dat het vlees nog zachter wordt. Maak de bechamelsaus met 500 ml melk en blijf roeren totdat het een glad maar dik mengsel wordt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in en begin met een laag bolognesesaus, dan lasagnebladen en dan de bechamelsaus. Herhaal dit zoveel je wilt en eindig met een laag bechamelsaus. Verdeel de plakken mozzarella en de Parmezaanse kaas over het geheel en bak het ongeveer 40 minuten in de oven.

Laat het zeker nog 10 minuten afkoelen, zodat je je mond niet verbrand. Schenk een lekker glas rode wijn in en geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten